Consiliul Guvernatorilor

În timp ce Directorul (numit în continuare Head) conduce și administrează școala zi de zi, Consiliul Guvernatorilor (numit și Board of Governors sau BoG) constituit în mod corect este o parte esențială a oricărei școli care este membra COBIS (Counseil of British International Schools). Angajează, coordonează și controlează activitatea Directorului, având o comunicare și relație excelentă cu acesta.

Consiliul Guvernatorilor este un forum internațional cu un puternic contingent român rezident.

Consiliul Guvernatorilor contribuie la întemeierea „Scolii fântâna” („Fountain School”) printr-o abundență eclectică de experiență și aptitudini, utilizate în vederea susținerii Royal School. Spre deosebire de alte instituții educaționale, consiliul nu va exista doar pentru susținerea financiară. Dimpotrivă, consiliul va pune la dispoziția școlii importante resurse intelectuale, precum și o varietate de legături cu diferite segmente ale societății.

De asemenea, consiliul va juca un rol esențial în crearea unui program cuprinzător și dinamic, începând cu implicarea membrilor săi. Acesta va exista pentru a stimula creșterea școlii, integritatea holistică și interacțiunea cu variatele comunități locale, regionale, naționale și internaționale.

Membrii consiliului vor fi promotorii pentru crearea și fortificarea imaginii publice pozitive a Royal School in Transylvania și a brand-ului School for Europe Foundation, iar guvernatorii vor reprezenta agenți importanți în primirea inspectorilor și a demnitarilor care vizitează școala noastră. Sunt nenumărate căi prin care consiliul poate contribui la dezvoltarea instituției noastre.

Trebuie să ne amintim mereu că acest consiliu este o grupare prietenoasă, cooperantă, voluntară și colegială de profesioniști, care evoluează în mod eficient și eficace în anii care urmează, conform prescripțiilor COBIS.

BoG rămâne clar delimitat față de forumul mai larg și mai deschis al Asociației Părinților, Cadrelor Didactice și a Prietenilor (Parents Teachers Friends Association, PTFA), de care pot aparține toți părinții.

BoG constituie un juriu voluntar. Există ca o cooperare voluntară și prietenoasă, și este o voce reprezentativă în fața asociației mai largi a părinților, ai căror copii învață în cadrul Royal School, și în fața tuturor diviziilor și afiliaților acesteia.

BoG există pentru a îmbunătăți și a întări experiența educațională completă pentru toți elevii care învață în cadrul școlii. Acesta urmărește să îmbogățească experiența educațională prin îmbunătățirea mediului, resurselor, rețelei de sprijin și a evenimentelor asociate cu proiectul educațional. Există pentru a susține mantra conform căreia Royal School este „O scoala bazată pe valori” (“a True Value School”), dedicată ajutării elevilor și a cadrelor didactice în atingerea unor obiective noi în fiecare zi. Scopul strategic al BoG este durabilitatea modelului „a patra cale in educatie” („The Fourth Way in education”).

Consiliul Guvernatorilor este mereu transparent, responsabil și răspunzător față de comunitate, deschis față de filozofia „O scoală bazată pe valori” („True Value School”) care promovează meritocrația, șansa la alegere, competiție, incluziune și inovație în cadrul Royal School. Guvernatorii sunt ferestre prin care pot fi observate spiritul școlii și aspirațiile acesteia.

 

Consiliul de Guvernatori legal constituit conf. COBIS:

NumeRol asumat în BoGAria Ocupațională
Dan DuncaPreședinteDezvoltator Imobiliar - Părinte
Ioan Alexandru DrăganVicepreședinteAntreprenor IT - Părinte
Ciprian Comșulea MembruFinanțe
Rareș DrăganMembru Arhitect
Paul BerceaResponsabil cu ocrotirea si siguranta copiilorFormator
Pavla HolmgrenResponsabil cu BunăstareaPărinte
Mihali HorațiuFinanțePărinte