Curriculum avansat suplimentar (AS) și Curriculum avansat (A)

Curriculum avansat suplimentar (AS) și Curriculum avansat (A), Anii 12-13 (vârsta: 16-19 ani, KS5)

Royal School va implementa studiul AS și A-Level în prima parte a anului școlar 2018-19. Cambridge A-Levels reprezintă „Standard-ul de Aur” în educație și sunt privite ca atare în universități și industrii din întreaga lume.

Orice student care studiază pentru AS și A-Level ar trebui să fie conștient de faptul că, deși calificările finale sunt foarte atractive, acestea nu sunt ușor de obținut.

Cerințe de admitere

Pentru ca un elev să obțină acces la studiile AS și A, acesta trebuie să se asigure că are cel puțin cinci calificative A*- C la IGCSE (sau echivalent). Acestea trebuie să includă matematica, limba engleză, literatura engleză și două științe.

Pentru ca un elev candidat să studieze o anumită disciplină, acesta trebuie să fi trecut disciplina la Nivel aprofundat la IGCSE – niciun elev care a susținut examenul la o anumită disciplină (engleză, matematică, biologie, chimie sau fizică) la nivel „General” nu va putea să studieze respectiva disciplină la nivel AS/A.

Admiterea este evaluată individual. După primirea rezultatelor, elevii candidați iau parte la un interviu cu directorul școlii și cu coordonatorul grupei de vârstă pentru a discuta alegerea subiectelor, viitoarea carieră pe care și-o drește să o urmeze și potrivirea pentru curs.

Nivel avansat suplimentar (AS)

La nivelul AS, elevii de obicei își selectează patru discipline pe care intenționează să le studieze pe o perioadă de doi ani.

Royal School sugerează ca elevii să studieze cel puțin două subiecte din următoarea listă. Următoarele materii sunt considerate „subiecte facilitatoare” și oferă cea mai mare opțiune de cursuri disponibile studenților la universitate

Literatură engleză

– Matematica

– Biologie

– Chimie

– Fizică

– Istorie

– Geografie

– Limbi străine moderne

Evaluarea la nivel AS

Elevii sunt evaluați continuu în conformitate cu criteriile CAIE (Examinări Internaționale Cambridge). Descrierea califictivelor variază pentru fiecare curs.

Elevii care studiază AS-Level vor susține simulări de examene (mock examinations) în ianuarie, iar rezultatele vor fi utilizate pentru a crea o cale de succes la examenele AS-Level din mai.

Rezultatele examenului la nivel AS contribuie la nota finală de A-Level, prin urmare este imperativ ca elevii să fie foarte bine pregătiți pentru examenele la nivel AS. Eșecul în această etapă sau obținerea de rezultate care nu sunt favorabile vor însemna că un student trebuie să treacă prin seria completă de examene la sfârșitul anului 13 sau să repete anul 12. Vă rugăm să rețineți că toate taxele de examen pentru anii 12 și 13 trebuie să fie plătite de fiecare familie în parte și taxa pentru intrarea la examen este obligatorie.

Studiul la nivelul AS

Este esențial ca fiecare elev să dezvolte un set de competențe de studiu noi și mai dezvoltate la nivelul AS. Acesta nu trebuie doar să-și gestioneze timpul bine, ci și să revizuiască în mod constant notițele și să citească în avans pentru lecțiile următoare. Timpul dedicat lecțiilor se intensifică, dar la fel este cazul și cu timpul „liber”. În timpul acestui timp liber se așteaptă de la elev ca el să efectueze cercetări pe subiectele alese și să depășească ceea ce se învață în clasă. În acest sens, profesorul devine mai degrabă un facilitator decât pedagog. Independența gândirii este cheia succesului general, atât la nivelul AS, cât și la nivelul A.

Așadar, progresul aici este garantat deoarece cursul Avansat este conceput pentru a fi livrat pe o perioadă de doi ani (la nivelul AS elevul este, de fapt, la jumătatea drumului).

Nivel avansat (A)

Elevii care intră în A-Level de obicei renunță la o disciplină de la nivelul AS și continuă doar cu trei discipline. Cele trei rămase sunt studiate în profunzime, iar elevii ar trebui să se simtă pasionați și să se bucure de studiul disciplinelor respective. De asemenea, combinația de discipline ar trebui să corespundă cerințelor facultății/universității la care elevul dorește să se înscrie.

Evaluare la nivel A

Elevii de la A-Level sunt evaluați în funcție de criteriile individuale de evaluare pentru fiecare curs.

Studenții de la A-Level vor avea simulări de  examene (mock examinations) în același timp cu studenții AS și IGCSE. Va fi dat un feed-back, permițând astfel să se întocmească strategii de pregătire pentru examenele finale, în mai / iunie.