În cadrul Royal School in Transylvania, Consilierea de carieră este parte din Curricula pentru Key Stage 4&5.

Pentru Year 10 și Year 11, oferim sesiuni de consiliere de carieră de grup, în cadrul orelor de PSHE. La cerere, elevii pot lua parte la sesiuni individuale de consiliere de carieră. 

Pentru Year 12 și Year 13, elevii au parte de ghidaj pentru alaegerile academice și profesionale prin sesiuni individuale de consiliere în carieră. 

Subiectele abordate în cadrul orelor de PSHE pentru Y10, Y11 și Y12 includ:

✓ Explorarea modului în care interesele, trăsăturile de personalitate și valorile personale influențează alegerile de carieră

✓ Călătoria personală și impactul ei asupra alegerilor de carieră

✓ Explorarea diverselor modele de carieră – de la angajat la antreprenor

✓ Abilitățile viitorului și viitorul muncii

✓ Profesiile viitorului

✓ Construirea CV-ului

✓ Prezentări și întâlniri cu profesioniști din diverse industrii

Ghidajul pentru consilierea în carieră este oferit de către un consilier de carieră dedicat, ce oferă servicii diverse pentru Key Stage 4&5:

✓ Susținere și consiliere pentru alegerea opțiunile de subiecte A-Level, în Year 11, bazate pe nevoile individuale 

✓ Recomandări de Universități și consiliere pentru căutarea opțiunilor potrivite 

✓ Ajutor pentru construirea aplicațiilor la Universități 

✓ Consiliere pentru alegerea activităților extra-curriculare, cu scopul de a încuraja dezvoltarea personală și de a crea aplicații solide pentru programele academice alese

✓ Documentație necesară pentru aplicațiile la Universități 

✓ Consilierea și conectarea cu părinții în legătură cu alegerile de carieră

✓ Participarea, împreună cu elevii, la evenimente de carieră

 

Începând de la finalul anului academic 2023/2024, Royal School va începe colaborarea cu Unifrog, un furnizor de tehnologie pentru educație premiat la nivel global, ce va permite elevilor să își creeze profile vocaționale și să caute opțiuni de programe academice într-o bază de date cu multiple opțiuni.

Dacă sunteți interesați să citiți mai multe informații despre destinații academice, evenimente de carieră și noutăți legate de lumea muncii, puteți vizita Royal School Career Board

Find Out More

  • Royal School is a member of the wider family of British International Schools and our policies reflect best practice in the United Kingdom, but shaped to suit our Romanian context.

  • Moving to a new school can be a challenging experience, the Royal School enrollment process is designed to be supportive, open and informative for the entire family.

  • We are proud to teach the Cambridge International Curriculum, an international and modern approach to teaching and learning designed to help children succeed and thrive.