Acreditare Cambridge și Evoluție

Acreditare Cambridge și Evoluție

Pentru a ne asigura că toate părțile interesate(comunitatea implicată în proiectul RS) de la Royal School sunt pe deplin informate, am considerat că este necesar să vă scriu tuturor pentru a transmite informații corecte și pertinente cu privire la statutul nostru de Centru de Examinări Internaționale Cambridge (Cambridge International Examinations – CIE). Motivul din spatele acestei scrisori este faptul că mulți oameni nu sunt pe deplin informați de procesele și beneficiile pentru copilul dumneavoastră și viitorul său, atunci când participă la cursurile unui centru CIE.

Cambridge International Examinations este cel mai mare furnizor non-guvernamental de examene și calificări din lume. A face parte din comunitatea CIE înseamnă că noi, cei de la Royal School, avem acces la cele mai bune resurse primare, secundare și avansate, disponibile la ora actuală, oriunde în lume. Deci ce înseamnă asta pentru dumneavoastră și pentru copilul/copiii dumneavoastră? Cu scopul de a-l face cât mai ușor de parcurs posibil, am împărțit acest buletin informativ în următoarele patru secțiuni: Primar (5-11 ani), Secundar 1 (11-14 ani), Secundar 2 (14-16 ani) și Avansat (16-19 ani). Dacă, în orice moment, aveți nevoie de clarificări suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să mă contactați la Royal School pe mine sau pe Examinatorul Cambridge – d-na Iuliana Pop.

Cambridge Primary

Curriculum primar Cambridge, Anii 1-6 (vârsta: 5-11 ani, KS1,2)

Curriculumul primar (Primary Curriculum) al Royal School cuprinde anii 1-6 (categoria de vârstă 5-11 ani) și este o combinație a Curriculumului Național pentru Anglia și Cambridge Primary. În cadrul Royal School se utilizează elementele nucleu ale limbii engleze, matematicii și științelor, precum și elementele complementare ale artei și designului, informaticii, limbilor străine (începând cu KS 2), geografiei, istoriei, muzicii și educației fizice.

Cambridge Secondary 1

Curriculum secundar 1 Cambridge, anii 7-9 (vârsta: 11-14 ani, KS3)

Curriculum secundar inferior (Lower Secondary curriculum) al Royal School cuprinde anii 7 (considerat primul an de gimnaziu) – 9 (ultimul an de gimnaziu) și este și acesta o combinație dintre Curriculumul Național al Angliei și Cambridge Secondary1. La Royal School, la fel ca la nivelul primar, folosim curricula nucleu pentru limba engleză, matematică și științe și curricula complementară pentru artă și design, informatică, limbi străine, geografie, istorie, muzică, educație fizică, teatru și studii religioase.

Cambridge IGCSE

Curriculum Cambridge secundar superior (IGCSE), Anii 10-11 (vârsta: 14-16 ani, KS4)

În a doua treime a anului 9, elevii și părinții vor fi invitați la o consultare suplimentară referitoare la potențialele discipline „opționale” care vor fi alese pentru anul 10 (considerat primul an de liceu). În această seară de informare profesorii vor fi prezenți pentru a face o scurtă prezentare a disciplinelor pe care le predau. Ei vor fi, de asemenea, disponibili pentru o discuție unu-la-unu după încheierea consultării. Cu această întâlnire (programată pentru sfârșitul lunii februarie) începe procesul de alegere a disciplinelor care vor sta la baza carierelor viitoare și care se vor studia la nivel terțiar – într-adevăr, acest moment este foarte important. Este așadar esențial ca elevii Royal School să facă alegeri pertinente, bazate pe cercetări și date statistice. Elevii trebuie să își valorifice punctele forte și să aleagă discipline care se potrivesc cu abilitățile și stilurile lor de învățare.

Cambridge AS&A

Curriculum avansat suplimentar (AS) și Curriculum avansat (A), Anii 12-13 (vârsta: 16-19 ani, KS5)

Royal School va implementa studiul la nivelul AS și A la începutul anului universitar 2017-18. Cambridge A-Levels reprezintă standardul de „aur” în educație și sunt considerate ca atare în universitățile din întreaga lume. Orice elev care urmează studii la nivel AS și A trebuie să știe că, deși calificările finale sunt foarte atractive, ele nu sunt ușor de atins. Pentru unii elevi, nivelurile A sunt cele mai dificile trepte pe drumul către succes și necesită o maturare și înțelegere foarte rapidă a învățării pe care mulți elevi le găsesc dificil inițial. Totuși, cu sprijinul și dedicația potrivită, acest lucru este depășit și ei devin la fel de sclipitori ca sinapsele neuronale din creier!

2021 Fees Per Subject Examination Fee

(EUR)

Administrative Fee

(EUR)

Total per subject

For RS candidate

(EUR)

Total Per Subject

for private candidate

(EUR)

A Level (except Global Perspectives) 120 51 171 274
AS Level/A2 Level (except Global Perspectives) 83 51 134 237
A Level Global Perspectives 169 51 220 323
A2 Level Global Perspectives 104 51 155 258
AS Level Global Perspectives 134 51 185 288
IGCSE 72 46 118 221
Secondary 1 Checkpoint 27 34 61 N/A
Primary Checkpoint 18 34 52 N/A

                                Pentru candidații externi se va aplica o taxă suplimentară de 103 euro / subiect.

 În cazul anulării unui examen Cambridge din motive care nu țin de centrul organizator al examenului (Royal School in Transylvania) sau în cazul neparticipării candidatului la un examen, taxa administrativă nu va fi returnată.

În cazul în care elevii inscrisi la examenele Cambridge se retrag, taxele administrative se vor retine.

Elevii care intarzie mai mult de 10 minute la examenele Cambridge programate, pierd dreptul de a sustine examenul.

Contestatii legate de evaluarea examenelor Cambridge

Se pot contesta rezultatele obtinute la examenele Cambridge.In cazul in care considerati ca doriți să trimiteți o contestație va rugam sa ne contactati la adresa exam.officer@royalschool.ro sa va informam despre costuri si procedura.

Avantajele și dezavantajele sistemului NC/CIE

Ca și în cazul oricărui sistem educațional, există avantaje și dezavantaje. În cazul NC (Curriculumul

Național al Angliei) și CIE, multe dintre programe sunt considerate dificile și pot părea inaccesibile

celor cu o capacitate mai redusă. Așa cum ați citit mai sus, CIE oferă opțiuni de intrare la nivel „General” sau „Aprofundat”. În plus, pentru ca un sistem să fie eficient, ar trebui să fie riguros, să încurajeze dezvoltarea, să provoace gândirea profundă și să dezvolte abilitățile elevilor. Cambridge face acest lucru și chiar mai mult – cu siguranță, balanța avantajelor se înclină mai mult înspre cei care au în vedere mediul academic și, din păcate, nu pe cel profesional.

Avantaje Dezavantaje

Un sistem complet de la nivel primar până la nivelul A

Este în interesul elevului să rămână în sistemul Cambridge – schimbarea poate duce la dificultăți.

Învățare în profunzime

Poate fi inaccesibil pentru unii studenți cu abilități mai reduse

Varietate largă de oportunități de evaluare și de învățare

Elevilor nu li se dau informații de-a gata, ci trebuie să învețe strategii pentru descoperire

Se pune un accent deosebit pe învățarea independentă

Se introduce varietatea când elevii sunt suficient de maturi pentru a-și asuma responsabilitatea

O varietate largă de discipline disponibile

Poate părea copleșitor uneori

Dezvoltă abilități de învățare pe tot parcursul vieții: cercetare, lucrul în echipă, învățarea independentă, managementul timpului, revizuirea, filtrarea, reflecția, analiza și gândirea independentă

Abilitățile de gândire de ordin superior pot dezavantaja anumiți elevi cu abilități subdezvoltate

Evaluare, comunicare și raportare transparente

Elevii se pot simți prea evaluați uneori

Programele CIE sunt centrate pe dezvoltare, sunt flexibile și întotdeauna bazate pe cunoștințe anterioare

Transferul de la sistemele alternative poate necesita recuperare

O bază puternică pentru învățământul terțiar și chiar dincolo de aceasta

Nu toți elevii doresc să urmeze învățământ terțiar – poate părea foarte părtinitor în favoarea educației academice

Integritatea este totul – toate examinările externe sunt expediate în străinătate pentru notare și standardizarea este riguroasă

Niciunul

Respectată pe scară largă și foarte apreciată la nivel global

Procentajele de promovare pot fi foarte ridicate și pot fi limitante pentru elevii cu abilități mai reduse

Calificările CIE sunt acceptate la peste 1400 de instituții din 195 de țări

Niciunul

Lista de mai sus nu este exhaustivă și reprezintă o parte din experiența mea de lucru cu NC și CIE dea lungul mai multor ani – este concepută pentru a oferi avantaje profunde ale studiului în cadrul unui Curriculum Național Englez și al unui sistem Cambridge International Examinations.

În acest document am încercat să clarific programele academice oferite de Royal School. Suntem unici prin faptul că folosim ce e mai bun atât din programele Curriculumului Național Englez, cât și din cele ale Cambridge International pentru a ne asigura că avem cea mai puternică și cea mai de încredere ofertă academică – probabil de oriunde în lume.

Dacă simțiți că există aspecte care necesită explicații suplimentare și explorare mai profundă – vă rugăm să nu ezitați să contactați școala, pe d-șoara Iuliana Pop sau pe mine.

Vă mulțumim mult pentru că v-ați eliberat timpul pentru a citi acest document. Aștept cu nerăbdare de foarte mult timp să lucrez cu dvs. și cu copiii dvs. și să mă asigur că fiecare copil își atinge potențialul.